Bütün müsəlman ölkələrində olduğu kimi, Azərbaycanda da bir sıra sakinlər Ramazan ayında oruc tuturlar. Bu səbəbdən Gəncəxəbər.az redaksiyası olaraq iftarı restoranda etmək istəyənlər üçün siyahı tərtib etdik. Burada şəhərin bir sıra restoranlarındakı iftar menyularını toplamışıq. Həmin siyahını oxucularımıza təqdim edirik.
“Kübar” restoranı | |||
Şorbalar | Əsas yeməklər (set 1) | Əsas yeməklər (set 2) | Salatlar |
Mərci şorbası; Düşbərə; Toyuq şorbası; Borş; Lobya şorbası; Küftə; Dovğa. | Yarpaq dolması; Kotletlə püre; Dana əti basdırma (kartof qızartması ilə); Toyuq döş əti; Toyuq qulyaş (kartof püresi ilə). | Assorti kabab. | Paytaxt salatı; Çoban salatı; Vineqret; Mimoza. |
İçkilər | |||
Kompot; | |||
Qiymət : 12 və 15 manat (setdən asılı olaraq). |
“Kapadokya” restoranı | ||||
Şorbalar | Əsas yeməklər (set 1) | Əsas yeməklər (set 2) | Əsas yeməklər (set 3) | Salatlar |
Mərci şorbası; Pomidor şorbası; Ezogəlin şorbası. | Toyuq kababı (1 şiş); Toyuq sote. | Adana köfte; Urfa köfte; Tekirdağ köfte. | İskəndər dönəri; Quzu kababı (1 şiş). | Çoban salatı. |
İçkilər | Şirniyyat | Çay | ||
Limonad; Ayran. | Şəkərparə; Sütlac. | |||
Qiymət : 13, 15 və 20 manat (setdən asılı olaraq). |
“Daşlı qala” restoranı | |||
İki nəfərlik set | Dörd nəfərlik set | ||
– 2 ədəd mərci şorbası; – Narlı beçə (plov ilə); – Çoban salatı; – Pendir, qaymaqlı badımcan, süzmə, muammara; – Assorti çörək; – Çay. | – 4 ədəd mərci şorbası; – 1 porsiya quzu lüləsi; – 2 porsiya toyuq kababı; – 2 porsiya antrikot kababı; – 1 porsiya tərəvəz kababı; – Çoban salatı; – Pendir, süzmə, muammara; badımcan əzməsi, acılı əzmə; zeytun çeşidləri; – Assorti çörək; – 4 ədəd manqal büküm;- Kompot (1 litr); – Çay. | ||
Qiymət : 19 və 59 manat (setdən asılı olaraq). |
Restoranlar | ||
“Eden” restoranı | “Alin’s” restoran-kafe | “Nostalji” restoranı |
Həftənin günündən asılı olaraq menyunun tərkibi dəyişir. | ||
Qiymət: 12 manat. | Qiymət: 15 və 17 manat (toyuq və ət setinə görə dəyişir). | Qiymət: 10,90 manat. |